Το κείμενο της Διακήρυξης των Πόλεων για την κλιματική αλλαγή, το οποίο υπεγράφη συνολικά από 1.000 δημάρχους του κόσμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP- 21 και αποτελεί δέσμευση για παγκόσμια συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής, υπέγραψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα χίλιοι δήμαρχοι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν:

-Να εφαρμόζουν και να παράγουν στρατηγικές υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κλιματικών κινδύνων μέχρι το 2020.

-Να θέσουν στέρεες βάσεις και να επιτύχουν μακροπρόθεσμους στόχους, όπως είναι η μετάβαση στην αξιοποίηση του μέγιστου βαθμού ανανεώσιμων
πηγών ενέργειας.

-Να εξασφαλίσουν ότι η ”εντολή” που έχουν λάβει από τους πολίτες για τους πολίτες θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

-Να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τους δημότες τους, αυτό  που θα τους παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης και θα προστατεύει στο έπακρο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

-Να διαφυλάσσει τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση  λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

-Να διασφαλίσει την ισότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μεταξύ  ανδρών και γυναικών.

-Να συνδράμουν στην προσπάθεια βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ τοπικής  αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης.