Τον κίνδυνο να επιστρέψουν οι μαθητές των σχολείων της δημοτικής ενότητας Πεύκων σε καθεστώς διπλοβάρδιας, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα σχέδια κατασκευών νέων σχολικών κτιρίων και προκατασκευασμένων αιθουσών στα υπάρχοντα συγκροτήματα, επεσήμαναν οι τοπικοί φορείςσε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για τα προβλήματα σχολικής στέγης στην εν λόγω περιοχή.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι ελλείψεις σχολείων και αιθουσών, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο, αλλά και η πορεία έργων που είχαν αναλάβει κατασκευάστριες εταιρείες, τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν παραδίδονται, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, υποστηρίζοντας ότι η κοινότητα των Πεύκων δεν θα αντέξει μία ακόμη χρονιά χωρίς νέα σχολεία, εξαιτίας της αλματώδους πληθυσμιακής έκρηξης στην περιοχή.

Το νέο Λύκειο της κοινότητας, που είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο από τις αρχές του 2011, δεν παραδίδεται από την κατασκευάστρια εταιρεία, εξαιτίας οφειλών προς αυτήν.
Στο σημερινό Λύκειο, φοιτούν περίπου 450 μαθητές και τα μαθήματα γίνονται σε διάσπαρτα κτίρια και λυόμενες αίθουσες, ακόμη και σε χώρο που ανήκει σε μοναστήρι, ενώ η μεταστέγασή του στο νέο κτίριο θα απελευθερώσει πολύτιμο χώρο για τη φιλοξενία μαθητών του Γυμνασίου.

Εντός του Αυγούστου, αναμένεται η παράδοση μίας προκάτ αίθουσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις εργασίες, παρά τις οφειλές που εκκρεμούν απέναντί της από την πρώην νομαρχία. Με καθυστέρηση μίας πενταετίας αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο του νέου δημοτικού και νηπιαγωγείου, στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012.

Για την κατασκευή νέου Γυμνασίου, η δημοτική αρχή εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο εκπόνησης νέας μελέτης, καθώς η μελέτη που δημοπράτησε η πρώην νομαρχία, παρουσιάζει ελλείψεις και προβλήματα, που καθιστούν αδύνατη την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.