Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μοναδικό. Από πολλές απόψεις… Τώρα λοιπόν που ετοιμάζεστε να γεμίσετε τις βαλίτσες σας για να σαλπάρετε στα διαμάντια του Αιγαίου μην ξεχάσετε να έχετε γεμάτες τις τσέπες γιατί διαφορετικά… νηστικοί θα κοιμηθείτε!

Η απόδειξη με σημερινή ημερομηνία που σας παρουσιάζει το newsbeast.gr είναι από το flocafe του «speedrunner 3» για Μύκονο και μιλάει από μόνη της.

Ένας καφές freddo cappuccino κοστίζει… 3.84 ευρώ (ούτε καν 4 ευρώ) και μία χωριάτικη σπανακόπιτα μόλις… 2,52 ευρώ! Δεν θέλω να παραπονιέστε. Τόσο δεν πληρώνετε τον καφέ και στο Κολωνάκι; Μόνο που τώρα, στο πλοίο, έχετε θέα τα γλαροπούλια…

Η  Νομαρχία Πειραιά πάντως, σε συνεργασία με καταναλωτικές οργανώσεις διανέμει για 6η συνεχόμενη χρονιά ενημερωτική καμπάνια, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Στον οκτασέλιδο «Οδηγός Διακοπών για κερδισμένους ταξιδιώτες» που μοιράζεται στους ταξιδιώτες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, οι πολίτες ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους. Για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζουν ότι για τους όρθιους πελάτες των κυλικείων που λειτουργούν στα επιβατηγά πλοία (και όχι μόνο) ισχύει περιορισμός στην ανώτατη τιμή πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά είναι :

Εμφιαλωμένα νερά (εγχώρια ή μη) σε συσκευασία 500 ml έως 0,50 €

Εμφιαλωμένα νερά (εγχώρια ή μη) σε συσκευασία 750 ml έως 0,70 €

Τοστ με ζαμπόν και τυρί έως 1,80 €

Τοστ με τυρί έως 1,60 €

Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί έως 1,70 €

Σάντουιτς με τυρί έως 1,50 €

Καφές ρόφημα μονός “Ελληνικός” έως 1,60 €

Καφές ρόφημα μονός φίλτρου “Γαλλικός” έως 1,60 €

Καφές ρόφημα μονός «Εσπρέσσο» έως 1,70 €

Καφές ρόφημα μονός στιγμιαίος (νεσκαφέ, φραπέ, κ.α) έως 1,60 €

Τσάι ρόφημα έως 1,60 €

Οι προαναφερόμενες τιμές για τους καφέδες ισχύουν ακόμη και με την προσθήκη γάλακτος.

Καλή η ενημέρωση. Στην πράξη όμως, τι γίνεται!