Μήνες ολόκληρους δούλευε παρέα πέντε ατόμων, σκάβοντας κάθε βράδυ στα Αϊβαλιώτικα, στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου, σε αναζήτηση θησαυρού από την εποχή της Τουρκοκρατίας, μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Σε βάθος 20 μέτρων  έφτασαν με πολύ κόπο, σκάβοντας χειρονακτικά με τη χρήση βαριοπούλας και καλεμιού. Στην… παρέα τους προστέθηκαν και άλλα άτομα. Επρόκειτο για αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων χρυσοθήρων -ο πέμπτος διέφυγε- μετά από πληροφορίες για τη δράση τους, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, ένας 41χρονος αυτοκινητιστής, ένας 47χρονος άνεργος, ένας 59χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 60χρονος συνταξιούχος, όλοι τους κάτοικοι Βόλου, μαζί με ένα ακόμη άτομο που τράπηκε την ώρα των συλλήψεων σε φυγή και αναζητείται, πέρασαν νύχτες μεγάλης υπερκόπωσης, αναζητώντας το θησαυρό.

Προχώρησαν σε ανασκαφή χωρίς να έχουν άδεια έρευνας από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία, ενώ ο χώρος έχει κηρυχθεί από την αρμόδια υπηρεσία ως αρχαιολογικός.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εκτός της παράβασης του νόμου περί θησαυρών, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.