Απλήρωτοι είναι εδώ και πέντε μήνες οι οχτώ εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Αμαρίου στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα η υπομονή τους να έχει εξαντληθεί και έτσι από σήμερα απέχουν από την εργασία τους.

Η διοίκηση της Αμάρι Α.Ε. αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αφού δεν έχει λάβει περισσότερα από 550.000 ευρώ από τους πέντε δήμους και τη ΔΕΥΑΡ, που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει στις πληρωμές, σύμφωνα με το goodnet.gr.

Πριν από 10 περίπου μέρες, η εταιρεία είχε θέσει ένα τελεσίγραφο προς το δήμο Ρεθύμνου, θυμίζοντας του ότι χρωστάει περίπου 300.000 ευρώ για την εναπόθεση των απορριμμάτων του το πρώτο εξάμηνο του 2011. Τότε, είχε προειδοποιήσει ότι ο ΧΥΤΑ Αμαρίου θα κλείσει για το δήμο Ρεθύμνου και οι παράγοντες της δημοτικής αρχής του Ρεθύμνου προσπάθησαν να ξεκολλήσουν τις διαδικασίες, που κρατούν τα χρήματα στα συρτάρια.

Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί λόγω του ότι λόγω του Καλλικράτη ο προσυμβατικός έλεγχος που απαιτείται για να υπογραφεί η σύμβαση ανάμεσα στις δύο μεριές δεν έχει ολοκληρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.