Φθηνά κακής ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, λόγω των δραστικών περικοπών που έχουν γίνει στις προμήθειες, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τις ελλείψεις σε φάρμακα, ακόμη και σε εκείνα που χορηγούνται στους ογκολογικούς ασθενείς.

Ασθενείς που παρακολουθούνται στο ΠΕΠΑΓΝΗ και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, κάνουν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από το φαρμακείο του νοσοκομείου τα φάρμακά τους, όπου υπάρχουν ελλείψεις, ενώ φρένο στη φαρμακευτική δαπάνη στα δημόσια νοσοκομεία, επιχειρεί να βάλει με εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας.

Σπάνε οι βελόνες, σχίζονται τα γάντια

Είναι γνωστό ότι το φθηνό δεν είναι και το καλύτερο, δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζελείου Γιώργος Χονδροζουμάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Πετύχαμε χαμηλές τιμές, αλλά τα υλικά συχνά έχουν προβλήματα, γιατί είναι κακής ποιότητας. Οι φλεβοκαθετήρες σπάνε, οι βελόνες το ίδιο, τα γάντια σκίζονται και χρειαζόμαστε 4-5 ζευγάρια γάντια για να κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν λέει όχι στην οικονομία, αλλά αυτά τα προβλήματα, έχουν τα κακής ποιότητας υλικά».