Για τις βασικές δυνατότητες του υγειονομικού χάρτη της χώρας, του διαδικτυακού συστήματος καταγραφής και διαχείρισης δεδομένων υγείας, το οποίο πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2013, ενημερώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Εργαλείο άσκησης πολιτικής» χαρακτήρισε τον υγειονομικό χάρτη ο κ. Κυριόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στοιχεία για τη θνησιμότητα σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής, ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει επίδειξη του συστήματος.
 
«Θα εκπλαγείτε με την επίδειξη του Χάρτη. Θα δείτε τις δομές που πληρώνει ο φορολογούμενος ανά Νομό» είπε ο Υπουργός Υγείας στους βουλευτές για τον Υγειονομικό Χάρτη.

Ο κ. Λοβέρδος αξιοποίησε τη συνεδρίαση για να ενημερώσει επίσης τους βουλευτές ότι την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η λίστα φαρμάκου και για να ζητήσει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με την Υποεπιτροπή για το φάρμακο.