Τα «τεφτέρια» όλων των αντιδημάρχων και των πολιτικών προϊσταμένων υπηρεσιών ανοίγουν με αφορμή τη διαδικασία καταγραφής των υπαλλήλων του δήμου Ηρακλείου, όχι ως προς τον πληθυσμό τους – αυτό είναι γνωστό – αλλά ως προς το πού ακριβώς εργάζονται και ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Βαγγέλη Σισαμάκη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επικαιροποίησης της λίστας που περιλαμβάνει τους δημοτικούς υπαλλήλους. Κι αυτό, με στόχο να εντοπιστεί ο πραγματικός αριθμός εργαζομένων σε κάθε υπηρεσία και να αξιολογηθούν οι επιδόσεις και οι δυνατότητες κάθε τομέα δράσης του δήμου, σε ότι αφορά διοικητικά θέματα.

Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, ο δήμος Ηρακλείου είναι η μεγαλύτερη … επιχείρηση της Κρήτης, καθώς απασχολεί 2001 άτομα με διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Εξ αυτών 1001 είναι μόνιμοι, 600 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και περίπου 400 ακόμη απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις και κοινωφελείς οργανισμούς (ΔΕΥΑΗ, ΔΕΠΤΑΗ, ΔΕΠΑΝΑΛ, κ.ά.)

Η προσπάθεια που γίνεται, εκ μέρους του κ. Σισαμάκη, αφορά την ταυτοποίηση χώρων, χρόνων και αρμοδιοτήτων, δηλαδή να καταρτιστεί μία λίστα που θα περιλαμβάνει επακριβώς το ποιός εργάζεται, που και για πόση ώρα. Γιατί και το ωράριο είναι ένα θέμα που έχει προκύψει (αν όχι για άλλους λόγους) με αφορμή την παράταση του ωραρίου κατά μία ώρα για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι πλέον εργάζονται από τις 07.30 το πρωί ως τις 15.30 το μεσημέρι. Εκ μέρους του δήμου, μάλιστα, γίνεται μια προσπάθεια να «συνηθίσουν» οι δημοτικοί υπάλληλοι στη νέα πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα, αναζητείται… τρόπος ελέγχου!

Ο Βαγγέλης Σισαμάκης έχει βάλει… τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι σε αντιδημάρχους και πολιτικούς προϊσταμένους προκειμένου, το συντομότερο δυνατό, να έχει στα χέρια του τη σχετική λίστα, ενώ την ίδια στιγμή αναζητείται ένας αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου των δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να διασφαλιστεί η (αυστηρά) έγκαιρη προσέλευσή τους στα πόστα τους.

Πηγή: Cretalive.gr