Αναστάτωση έχει προκληθεί με την πληρωμή των διοδίων σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, είπε στους δημοσιογράφους ότι μίλησε τηλεφωνικά με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Β. Θάνου για το θέμα των διοδίων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα και στη Λαϊκή Ενότητα. «Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.