Στο νοσοκομείο Ρόδου θα κληθούν σήμερα οι συγγενείς των 34 θυμάτων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, ανάμεσα στα οποία είναι τέσσερα βρέφη και 11 παιδιά, προκειμένου να αναγνωρίσουν τις σορούς.

Οι συγγενείς βρίσκονται από χθες το απόγευμα στη Ρόδο και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού με έξοδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο λιμάνι τους υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους. Επίσης στη Ρόδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ήδη διαμένουν κατέφθασαν χθες και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Συνολικά στη Ρόδο από την Λέρο ήρθαν 47 αλλοδαποί οι οποίοι θα συμμετάσχουν σήμερα στη διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με τη βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι 5 Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές – χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που ναυάγησε στις 13 Σεπτεμβρίου προσήχθησαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.