Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα πολυϊατρεία της ΔΕΗ που βρίσκονται στη λεωφόρο Ιωνίας στα Πατήσια. Οι πολίτες που καταφθάνουν εκεί για να πάρουν τα χρήματα που έχουν δώσει σε γιατρούς, προσκομίζοντας τις απαραίτητες αποδείξεις, καταγγέλλουν ότι περιμένουν επί ώρες χωρίς να γνωρίζουν εάν θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν.

Και το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι από τη Δευτέρα, όπως λένε, το μηχάνημα το οποίο δίνει τα νούμερα σειράς προτεραιότητας στους πελάτες, γράφει από τις 11 και μετά: «νούμερα τέλος».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δεκάδες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το ποιος αποφασίζει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν άλλοι άνθρωποι από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία κλείνουν – για το κοινό- στη 1 το μεσημέρι.

Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση αλλά περιμένουν – μη μπορώντας να κάνουν κάτι παραπάνω – τουλάχιστον 2 ώρες στην ουρά για να πάρουν τα χρήματά τους. Κάποιοι άλλοι, που βλέπουν την «απαγόρευση» στο μηχάνημα, απαιτούν να μάθουν τους λόγους. Κανένας δεν τους απαντά ξεκάθαρα. Τους λένε μόνο όταν ρωτάνε που είναι ο προϊστάμενος των γκισέ, ότι εκείνος δεν βρίσκεται στα Πατήσια αλλά είναι στην οδό Μιλέρου, σε άλλο κτίριο δηλαδή από αυτό που θα έπρεπε να είναι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο κατάστημα υπάρχουν 2 υπάλληλοι, αφού οι συμβασιούχοι έχουν φύγει, οι οποίοι εξυπηρετούν το κοινό από ένα ταμείο.

Ποιος θα απαντήσει σε αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί απαιτούν μία ενημέρωση και σύντομα μάλιστα. Για να μην περιμένουν άδικα στην ουρά.

Δείτε τον κόσμο που περιμένει για ώρες στην ουρά…