Μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία της Κρήτης αλλά και την κρητική διατροφή έδειξαν οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι από τα πιο γνωστά περιοδικά στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας, που επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Ξεναγήθηκαν στην Παναγία Κερά, στην Αρχαία Λατώ, στη Σπιναλόγκα αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς όπου δοκίμασαν το εξαιρετικής ποιότητας βραβευμένο λάδι. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τους ενημέρωσε για τον τρόπο παρασκευής του αγνού ελαιόλαδου και τους προσέφερε μινιατούρες με λάδι.