Τα γλυκά μη αλκοολούχα ποτά, όπως για παράδειγμα το γλυκό τσάι, συμβάλλουν στη μείωση του στρες στην εργασία και βοηθούν τους ανθρώπους να είναι λιγότερο επιθετικοί ή αρνητικοί, ισχυρίζονται ψυχολόγοι.

Η ενέργεια που παρέχεται από τη ζάχαρη επιτρέπει στον εγκέφαλο να διατηρήσει τον έλεγχο των παρορμήσεών του, δηλαδή οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους, όταν βρίσκονται κάτω από πίεση.

Η μελέτη διεξήχθη σε μια ομάδα εθελοντών, ορισμένοι από τους οποίους κατανάλωσαν λεμονάδα με προσθήκη ζάχαρης, ενώ άλλοι με γλυκαντική ουσία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν καταναλώσει ζάχαρη απέδωσαν καλύτερα όταν βρέθηκαν υπό πίεση.

Οι άνθρωποι που είχαν καταναλώσει λεμονάδα με ζάχαρη ήταν λιγότερο πιθανό να μιλήσουν απότομα από ό, τι εκείνοι που δεν είχαν, αναφέρεται στο περιοδικό Journal of Experimental Social Psychology.

Αυστραλιανοί ψυχολόγοι, δήλωσαν ότι: «Όταν είναι πιθανή μια επιθετική συμπεριφορά, για παράδειγμα όταν αντιμετωπίζεται ένας δύσκολος προϊστάμενος σε μια συνάντηση εργασίας, η κατανάλωση ενός μη αλκοολούχου ποτού πριν την εν λόγω συνάντηση θα μπορούσε να αυξήσει την ικανότητα κάποιου να αποτρέψει αποτελεσματικά τις επιθετικές τάσεις του».

«Η κατανάλωση ενός γλυκού ποτού κατά την επιστροφή στο σπίτι, μετά από μία αγχώδη ημέρα θα μπορούσε να μειώσει την επιθετικότητα προς τα μέλη της οικογένειας ή άλλους οδηγούς».

Η γλυκόζη απαιτείται από τον εγκέφαλο για να μπορέσει να περιορίσει τις παρορμήσεις, ανέφεραν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Κουηνσλάνδης.

Πηγή: dromostherapeia.gr