Επιστολή στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων της Φίλκεραμ-Johnson, καθώς το εργοστάσιο έχει οδηγηθεί σε λουκέτο από τον Ιανουάριο του 2011.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι «παρά την παρέμβαση με ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας τον περασμένο Μάρτιο», δεν έχει δοθεί λύση και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν, εκτός από την εργασία τους, και τις αποζημιώσεις.

Ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του επισημαίνει ότι «από τις 14 Απριλίου 2011 η διοίκηση της εταιρείας έστειλε εξώδικο στο σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων, ζητώντας διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και δηλώνοντας σε τριμερή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας ότι δεν είναι δυνατό να ξαναλειτουργήσει». Ζητά την άμεση και προσωπική παρέμβαση της υπουργού, προκειμένου «να αποφευχθεί – έστω και την ύστατη στιγμή- το κλείσιμο μιας από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας, της μεγαλύτερης βιομηχανίας κεραμικών πλακιδίων στην περιοχή».