Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα κατά του δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη. Ήδη έχουν ληφθεί μαρτυρίες για κάποιο άτομο που κινείτο ύποπτα στον δρόμο όπου είναι η κατοικία του δημάρχου Ηρακλείου, ενώ τα υπολλείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως στις 3:45 τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε έκρηξη στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Σήμερα το Ηράκλειο «βράζει» λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι διωκτικές αρχές ερευνούν με προσοχή και κάποια «μέτωπα» που φέρεται να έχουν ανοίξει με την πολιτική που ασκεί ο δήμαρχος σε θέματα της αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου και όχι μόνο.

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την τοποθέτηση τα ξημερώματα εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό.
Τέτοιες ενέργειες βίας, από όπου και αν προέρχονται, δυναμιτίζουν την ομαλότητα, και είναι καταδικαστέες από ολόκληρη την κοινωνία. Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον Δήμαρχο Ηρακλείου και την οικογένειά του».

Πηγή: flashnews.gr