Με την κατάσταση που επικρατεί πλέον στη χώρα πιο εύκολο είναι να μαντέψεις τους επόμενους αριθμούς του τζόκερ παρά σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν από δω και στο εξής.

Η αποχή αναμένεται να βαρέσει κόκκινο ακόμα και σε εκλογές για την ανάδειξη… διαχειριστή σε πολυκατοικία, για τις δε μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις καλύτερα να μην πούμε.

Το αισιόδοξο μέσα σε όλα αυτά είναι πως την ερχόμενη Τετάρτη που θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές αναμένεται όχι μόνο να μην πέσει η συμμετοχή, αλλά αντίθετα μάλλον θα… ανέβει.

Το γιατί μάλλον πρέπει να μας το εξηγήσουν κοινωνιολόγοι αλλά το βέβαιο είναι πως με μια ματιά στην κίνηση εν όψει των φοιτητικών εκλογών το κλίμα της μάχης του αμφιθεάτρου καλά κρατεί. Οι φοιτητικές παρατάξεις όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει απ αυτό το κύμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στην κοινωνία αλλά αντίθετα δείχνουν ακόμη πιο έτοιμες να μπουν στα χαρακώματα.

Και μαζί τους υπάρχει κόσμος που τους ακολουθεί και πιστεύει πως κάτι μπορεί να αλλάξει. Κάτι που σίγουρα είναι ελπιδοφόρο γιατί αν σταματήσουν και οι νέοι να ασχολούνται -με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο- τα… νεκροταφεία δεν θα έχουν διαφορά από τα εκλογικά τμήματα.