Νέο κύκλο κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, εξήγγειλε ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα έξι μηνών. Εκτός από τα οφειλόμενα έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που φτάνουν το 50%, κατά το τρέχον εξάμηνο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ ανέφεραν ότι δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για το εαρινό εξάμηνο, με αποτέλεσμα οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν τα μαθήματα, να βρίσκονται στον «αέρα».
Οι έκτακτοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ είναι 971 που κατά μέσο όρο εργάζονται υπό το καθεστώς αυτό για 10 χρόνια και καλύπτουν τις ανάγκες σε 23 τμήματα, καθώς οι 250 μόνιμοι, που μέχρι το καλοκαίρι θα γίνουν 210, εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, δεν αρκούν. Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, μετά και τις μειώσεις του προσωπικού, υπάρχουν εργαστήρια που λειτουργούν με έναν καθηγητή ανά 80 σπουδαστές.
Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει τις κινητοποιήσεις του με τους συλλόγους των ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας και Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας, που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, προκειμένου στις 6 Μαϊου να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
Επίσης ο Σύλλογος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα παραβρεθεί στις 2 Μαΐου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει καταγγείλει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ και θα παρέμβει στο ΙΚΑ, στις 4 Μαΐου, με αίτημα την υπογραφή συμβάσεων.
Από τις 9 – 14 Μαϊου προγραμματίζει το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, με συζητήσεις και ομιλίες. Στις 11 Μαϊου θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαϊου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μόνιμων εκπαιδευτικών.