«Γολγοθά» χωρίς όμως την πολυπόθητη Ανάσταση βιώνουν οι οικογένειες των τριών κρητικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού που παραμένουν, για δεύτερο μήνα, υπό περιορισμό, στο πλοίο «Maria L.» σε λιμάνι της Βενεζουέλας.

Πρόκειται για τρείς 23χρονους από Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ.Νικόλαο, οι οποίοι- μαζί με 9 ακόμη Έλληνες και οχτώ αλλοδαπούς – κρατούνται από τις αρχές της Βενεζουέλας από τις 9 Μαρτίου όταν στα ύφαλα του δεξαμενόπλοιου με το οποίο ταξίδευαν βρέθηκαν ναρκωτικά, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είχαν τοποθετήσει τοπικοί «έμποροι».

Σήμερα, ο πατέρας του 23χρονου Ρεθεμνιώτη ναυτικού, ο κ.Μανώλης Δενδάκης, μέσω του Flashnews.gr, στέλνει κραυγή αγωνίας και απόγνωσης, καταγγέλλοντας πως το ελληνικό κράτος δηλώνει απών από την περιπέτεια των πολιτών του.

«Στις 9 Μαρτίου έγινε το περιστατικό και στις 24 του μήνα φάνηκε κάποιος από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Βενεζουέλα, ο οποίος πήγε εκεί με καθυστέρηση τόσων ημερών και αντί να τους συνδράμει, να τους υποστηρίξει , να καταλάβουν πως υπάρχει εκεί το Ελληνικό κράτος, άρχισε να τους λέει διάφορα» είπε ο κ. Δενδάκης ενώ περιγράφοντας τον «γολγοθά» των οικογενειών των ναυτικών ήταν καταπέλτης :

« Από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει με τον υπαρχηγό του Λιμενικού και τον ρώτησα τι γίνεται. Ο άνθρωπος ξέρει ότι είναι αθώοι καθώς έχουν γίνει και άλλα περιστατικά.

Έχουν κάνει έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών και τους λένε να συνδράμουν στους ανθρώπους που είναι εκεί. Έχουν γίνει συννενοήσεις για να πάνε αξιωματικοί του Λιμενικού με αξιωματούχους του υπ. Εξωτερικών, όμως δεν έχουν κάνει τίποτε.

Πήγαμε στο υπ.Εξωτερικών μετά από επερωτήσεις και από προσωπική επικοινωνία, αλλά κανένα αποτέλεσμα».

Πηγή: flashnews.gr