Στο παζάρι της Δράμας, την προσεχή Πέμπτη, πρόκειται να γίνει γνωστή στο αγοραστικό κοινό η τιμή για τα αμνοερίφια, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Στο σημερινό παζάρι που έγινε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οι κτηνοτρόφοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πωλήσουν κάτω από 6,5 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, υποστήριξε ότι το κόστος εκτροφής είναι φέτος διπλάσιο, έναντι του 2010, λόγω της σημαντικής αύξησης των ζωοτροφών.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την αισχροκέρδεια που σημειώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τους κτηνοτρόφους να πωλούν 3,5-4 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια και να φτάνουν στον καταναλωτή 10-11 ευρώ το κιλό.

Πάντως, ο κ. Καμπούρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά ο καταναλωτής θα αγοράσει φέτος αμνοερίφια σε τιμές του 2010, οπότε και πωλούταν 10-11 ευρώ το κιλό.

Επισημαίνεται, ότι αυτήν την ώρα οι κτηνοτρόφοι κατευθύνονται στα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ή ακόμα και συμβολική κατάληψη, αν κριθεί απαραίτητο.

Διεκδικούν καλύτερες τιμές σε γάλα και κρέας, ενώ διαμαρτύρονται για τους περιορισμένους, σε ένταση, ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά.