Τη σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και επιχειρήσεων έχει στόχο το έργο «Πρακτική Άσκηση Παντείου Πανεπιστημίου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους.

Σκοπός είναι η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών του ιδρύματος, με βάση το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εννέα τμήματα του Παντείου: Ψυχολογίας, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και Κοινωνιολογίας.

Η διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης είναι τρίμηνη για όλα τα τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, με εξαίρεση το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, οι φοιτητές του οποίου ασκούνται για δυο μήνες. Η αμοιβή του ασκούμενου φοιτητή-φοιτήτριας θα καλύπτεται εξολοκλήρου από τους πόρους του έργου και θα καταβάλλεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η ισχύουσα και αναλογούσα ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας του ασκούμενου φοιτητή-φοιτήτριας στο συγκεκριμένο κλιμάκιο αμοιβής, θα καλύπτεται από τους πόρους του έργου και θα αποδίδεται νομίμως κι εμπροθέσμως στο Ι.Κ.Α. από την Επιτροπή Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΑ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στον ακαδημαϊκά υπεύθυνο του προγράμματος για την Πρακτική Άσκηση του Παντείου Πανεπιστημίου Τζέκη Αλέξανδρο, τηλ: 210-9201512.