Στην επιστροφή της πλατείας της πόλης στους πολίτες προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, πριν από λίγες μέρες, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των κατασκευών που έχουν αυθαίρετα τοποθετηθεί από τα καταστήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης και στην κοντινή πλατεία Έρωτα.

Το θέμα έφερε στην επιτροπή η δημοτική αρχή και στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είναι κοινός τόπος όλων των παρατάξεων η αποκατάσταση της νομιμότητας στην πόλη. Η αρχή γίνεται από την κεντρική πλατεία – και την πλατεία Έρωτος- αφού εδώ είναι εξόφθαλμο το πρόβλημα. Το σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή είναι ότι όλες οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο στηρίζουν την απόφαση.

Τη συζήτηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής ακολούθησε- την επόμενη μέρα- συνάντηση με τους καταστηματάρχες της πλατείας, παρουσία και του Δημάρχου της πόλης, Παντελή Βλασσόπουλου. Στη συζήτηση που ακολούθησε, η δημοτική αρχή έκανε σαφές ότι η απόφαση για εκκαθάριση της πλατείας είναι ειλημμένη και πρέπει όλοι άμεσα να προσαρμοστούν. Δόθηκε προθεσμία ως τις 26/04 να ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, ενώ άμεσα θα απομακρυνθούν τα πλαστικά.

Ακόμα στη συζήτηση θίχτηκε το ζήτημα των οφειλών των καταστημάτων στο Δήμο. Η δημοτική αρχή έδωσε χρονικό περιθώριο για την τακτοποίηση ως το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι για το 2012 τα τέλη θα προκαταβληθούν το Δεκέμβριο του 2011, οπότε και τα καταστήματα θα δηλώσουν πόσα τετραγωνικά μέτρα ζητούν για τραπεζοκαθίσματα. Στη συζήτηση ήταν παρόντες και περιπτεριούχοι της περιοχής, αφού όπως είναι σε όλους γνωστό, οι χώροι που οι περισσότεροι καταλαμβάνουν είναι πολλαπλάσιοι των νομίμων, δημιουργώντας έτσι- μεταξύ άλλων- σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών.

πηγή: ekfrasi