Πνιγμένος στα χρέη είναι ο δήμος Αλμυρού στο Βόλο με το ποσό να φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και τα ανεξόφλητα τιμολόγια, οι οφειλές και τα δάνεια των δήμων που έχουν συννενωθεί να διογκώνουν το χρέος.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Τσούτσας είναι πλέον «πελαγωμένος» αφού ο δήμος πρέπει να βρει λύσεις. Μόνο η Σούρπη έχει900.000 ευρώ δάνειο και περίπου 1 εκ. ευρώ σε τιμολόγια!

Εν τω μεταξύ σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι υπηρεσίες για την σύνταξη του προϋπολογισμού, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία, καθώς ακόμα δεν έχει καταρτιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2011, ενώ δεν γνωρίζει η δημοτική αρχή ποιοι θα είναι οι πόροι που θα έρθουν από την πολιτεία.

«Πώς να συντάξεις προϋπολογισμό, όταν δεν έχουμε τεχνικό πρόγραμμα και γενικότερα ποιοι θα είναι οι πόροι από την πολιτεία; Είναι εύκολο να παρουσιάσουμε ένα προϋπολογισμό άλλα ντ’ άλλων, αλλά πρέπει να συντάξουμε έναν πραγματοποιήσιμο προϋπολογισμό. Πράγμα όμως που είναι πολύ δύσκολο μη γνωρίζοντας τι θα πάρουμε. Και αυτά που θα πάρουμε θα είναι λίγα, αν και πλέον μιλάμε για ένα δήμο που ουσιαστικά είναι η μισή Μαγνησία», αναφέρει ο κ. Τσούτσας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει μια ιδιαίτερα προσεκτική αξιολόγηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων του νέου Δήμου και για αυτόν ακριβώς το λόγο αργεί ο προϋπολογισμός.

Πηγή: taxydromos.gr