Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους σε αποχή. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 24ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, ενώ κάνουν λόγο για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ» και να παίρνουν οι εργαζόμενοι αξιοπρεπείς μισθούς. Την Τετάρτη στις 12:30 οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00-15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια μέρα στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.