Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο και εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της κατάληψης του δημαρχείου, αλλά και στο γενικότερο ζήτημα των συμβασιούχων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι αποδέχθηκε το αίτημα των συμβασιούχων να ανασταλεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων, όπως επίσης δέχτηκε – κάνοντας ένα ακόμη βήμα – να συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων έτσι ώστε να βρεθεί λύση που θα μπορεί να προωθηθεί στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα όμως, ο δήμαρχος μάθαινε ότι μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία των εργαζομένων είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

«Όπως είναι αντιληπτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Όταν μάλιστα το βασικό αίτημα των εργαζομένων έχει ικανοποιηθεί, αδυνατώ να καταλάβω με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα» είπε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε ότι λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής στο κτίριο της πλατείας Κοτζιά, υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της στατικότατος του κτιρίου.