Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διευθυντές πολλών σχολείων του πρωην δήμου Ρίου όταν άνοιγαν το φάκελο με τον λογαριασμό του νερού, που αφορούσε κατανάλωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο δημοτικό σχολείο Ψαθοπύργου ο λογαριασμός είναι…8.000 ευρώ!

Στα άλλα σχολεία όπως το δημοτικό του Ρίου, ο λογαριασμός είναι 2.100 ευρώ, στο Καστρίτσι 5.500 ευρώ και στο Δρέπανο 900.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς η περίοδος κατανάλωσης είναι τέτοια κατά την οποία τα σχολεία ήταν κλειστά, ενώ οι εξηγήσεις που δόθηκαν σε διευθυντές σχολείων που έφτασαν αμέσως στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να πληροφορηθούν πως προέκυψαν τα ποσά, δεν έπεισαν.

Αυτό συνέβη γιατί σε κάποια σχολεία μικρά έργα συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2009, δεν είναι ικανά να φτάσουν από μόνα τους την κατανάλωση σε αυτά τα ύψη.

Μια άλλη εξήγηση που δίνεται είναι, πως κατά την διάρκεια των διακοπών τα σχολεία χρησιμεύουν ως τόπος συνάντησης και παιχνιδιού των παιδιών στα προαύλια, με αποτέλεσμα όπως πιθανολογούν οι υπεύθυνοι, οι βρύσες να έμειναν ανοιχτές μετά από χρήση η ακόμα και μετά από διακοπή νερού, κάτι είχε συμβεί συχνά τότε, για ώρες, με αποτέλεσμα σήμερα να προκύπτουν οι οφειλές μαμούθ για τα σχολεία.

Πάντως το πρόβλημα είναι τεράστιο για τα ταμεία των σχολείων και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Πάτρας θα πρέπει να δώσει κάποια λύση, αφού όπως μας λένε διευθυντές σχολείων, αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό.

Πηγή: thebest.gr