Κρατώντας σακούλες γεμάτες με φλούδες από φρούτα, φύλλα και ξερά κλαδιά, προσέρχονται καθημερινά στο χώρο του σχολείου τους, οι συνολικά 38 μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Βρίας, στο νομό Πιερίας. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δίνουν «ζωή» στα σκουπίδια, καθώς όλα μπορούν να ανακυκλωθούν.

Πρόσφατα στις αυλές των σχολείων τοποθετήθηκαν δύο απλοί οικιακοί κομποστοποιητές, φτιαγμένοι από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς των δύο σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων και μαζί με τους γονείς τους έμαθαν τα πλεονεκτήματα της οικιακής και κοινοτικής κομποστοποίησης.

Πλέον, οι μαθητές πετούν στους κομποστοποιητές τα υλικά που κουβαλούν από τα σπίτια τους και σε λίγο καιρό θα μπορέσουν να δουν πώς μετατρέπονται ορισμένα από τα υπολείμματα της κουζίνας σε άριστο λίπασμα για τα δέντρα και τα φυτά.

Τους διανεμήθηκαν επίσης πάνινες τσάντες και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες στα σχολεία, όσον αφορά τα θέματα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και τηγανέλαιου.