Σε περίπου τρεις εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το κτίριο της επέκτασης του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί σε δέκα ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διοικητική παραλαβή για να δοθεί προς χρήση το κτίριο. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών και η παιδιατρική κλινική θα λειτουργήσουν αρχικά στους νέους χώρους με τον παλαιό εξοπλισμό έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς του νέου.

Ωστόσο, εύλογη είναι η ανησυχία για την αποτελεσματική λειτουργία των χώρων της επέκτασης καθώς σε αυτούς θα είναι πλέον φανερό το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Άλλωστε και ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου έχει εκφράσει επανειλημμένως τις επιφυλάξεις του σημειώνοντας πως αν δεν στελεχωθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα με προσωπικό τότε η λειτουργία του είναι στον αέρα.

Οι χώροι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι και διαχωρισμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί το λιγοστό προσωπικό στις ανάγκες. Στο παλαιό κτίριο η έλλειψη και η στενότητα χώρων είχε ως αποτέλεσμα ο ένας νοσηλευτής να μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά, κάτι όμως που στο νέο κτίριο είναι ανέφικτο. Είναι προφανές ότι δεν επαρκεί το προσωπικό» σχολίασε ο κ. Μοσχοβάκης, διοικητής του νοσοκομείου.

Πηγή: rethnea.gr