Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα κατά της Λιβύης και του καθεστώτος Καντάφι.

Σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός αναφέρει: «η ομόφωνη υιοθέτηση της Απόφασης αυτής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας και βούλησης της διεθνούς κοινότητας να υπάρξει άμεσος τερματισμός της βίας στη Λιβύη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα του λαού της χώρας».

«Η Ελλάδα», συνεχίζει ο Δ. Δρούτσας, «εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τον λαό της Λιβύης και, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Επαναλαμβάνω την απόλυτη καταδίκη των ενεργειών του καθεστώτος, όπως τη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός από το Βερολίνο. Καλούμε το καθεστώς της Λιβύης να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας και να εισακούσει τα κελεύσματα του λαού για ένα καλύτερο αύριο με ελπίδα, ευημερία και συνεργασία».