Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά, με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρό της Ηλία Βρεττάκο, ο οποίος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία, που έχει εξαγγελθεί για τις 23 Φεβρουαρίου.

«Στόχος των πολιτικών που ασκούνται συνολικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να “ασιατικοποιήσουν” τις κοινωνίες της Ευρώπης», τόνισε το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Βρεττάκος υποστήριξε πως το ενιαίο μισθολόγιο στοχεύει στη διαιώνιση των περικοπών και της λιτότητας.

Ανέφερε ακόμα πως τα επικουρικά ταμεία οδηγούνται σε διάλυση και οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο γίνονται με αποκλειστικό κριτήριο την εξοικονόμηση χρημάτων, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Εξ άλλου, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Αντώνης Σχετάκης αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε την αντίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζοντας πως «η δεινή θέση στην οποία ευρίσκονται οι εργαζόμενοι δεν οφείλεται στο ότι δεν εκποιείται η δημόσια περιουσία, αλλά στις πολιτικές που ακολουθούνται».

Το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε το πρωί δημόσιες υπηρεσίες των Χανίων.