Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη 18-03-2025 και την Τετάρτη 19-03-25 με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (συνολικά κατά 12 με 15 βαθμούς), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και με χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» θα διαρκέσει ένα 48ωρο με την άνοιξη να επιστρέφει προς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει σε ανάρτησή του πως σε δύο ξεχωριστά βίντεο παρουσιάζονται οι περιοχές χιονοπτώσεων και υετού για το επόμενο διήμερο.
Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ισχύον έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και η επικαιροποίησή του δελτίου θα γίνει πριν το μεσημέρι. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο στο Αιγαίο να παρακολουθείτε τα δελτία της #ΕΜΥ καθώς από το βράδυ στο ΒΑ Αιγαίο θα επικρατήσουν 8 με 9 μποφόρ και από τα μεσάνυχτα και στο Κεντρικό Αιγαίο έως τον Καφηρέα. Βελτίωση ως προς τα φαινόμενα και τους ανέμους από αύριο το απόγευμα, ενω ο παγετός θα διατηρηθεί έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης κυρίως στα βόρεια».
⚠️ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) March 18, 2025
Παρουσιάζονται οι περιοχές χιονοπτώσεων και υετού σε δύο ξεχωριστά βίντεο για το επόμενο διήμερο .
✅Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ίσχύον έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και η επικαιροποίησή του δελτίου θα γίνει πριν το… pic.twitter.com/Tr6MpqxQqB
Χιόνια στη Φλώρινα και άλλες περιοχές της χώρας
Εντωμεταξύ, στους -2 βαθμούς Κελσίου έπεσε το πρωί η θερμοκρασία στην Φλώρινα, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες, χιονίζει αδιάκοπα. Για τον λόγο αυτό, οι σχολικές μονάδες ξεκίνησαν να λειτουργούν μία ώρα αργότερα, καθώς υπάρχουν μαθητές που χρειάζεται να φτάσουν από μακρινές ορεινές κοινότητες.
Φλώρινα 1.250 υψόμετρο:
Το χιόνι δεν έχει ξεπεράσει τα 4 εκατοστά μέσα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, γίνεται με χειμερινά ελαστικά και με ιδιαίτερη προσοχή. Ο κρατικός μηχανισμός, με μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού, έχει κινητοποιηθεί, προκειμένουν να διατηρθούν ανοιχτές οι οδικές αρτηρίες.
Από την χιονόπτωση δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει ανάλογες συνθήκες την εποχή αυτή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.