Ένα γλυπτό με τη μορφή της σπουδαίας Μαρίας Κάλλας, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Νίκο Φλώρο, παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρώμη.

Το έργο τέχνης τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας.

Ο γνωστός γλύπτης επέλεξε να χρησιμοποιήσει χάλυβα για το έργο του, διότι πρόκειται για υλικό το οποίο δεν φθείρεται από το πέρασμα του χρόνου.

«Η Κάλλας δεν ανήκει σε έναν τόπο. Είναι αιώνια, όπως και η τέχνη της. Ήθελα να αποτυπώσω αυτή την αθανασία μέσα από το μέταλλο», δήλωσε ο γλύπτης.

Η ατσάλινη μορφή της Μαρίας Κάλλας στέκει πλέον στη Ρώμη

Ζυγίζει περίπου 500 κιλά, και μετά από τη Βενετία και τη Ρώμη, η ατσάλινη «Ντιβίνα» -όπως οι Ιταλοί «βάπτισαν» τη θρυλική υψίφωνο- πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι της για το Παρίσι, τη Βιέννη, τη Λισαβόνα και τη Νέα Υόρκη. Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού είχαν γίνει πριν δυο μήνες στη Βενετία, στην πλατεία του θεάτρου «Λα Φενίτσε», όπου η Κάλας είχε τραγουδήσει σε σειρά έργων.

Η ατσάλινη μορφή της Μαρίας Κάλλας στέκει πλέον στη Ρώμη

Επιθυμία του καλλιτέχνη είναι το έργο του να παρουσιαστεί, στη συνέχεια, και στο ελληνικό κοινό. Στη σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία, συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, ο Mητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος, η πρέσβης μας στην Ρώμη, Ελένη Σουρανή και η πρέσβης της χώρας μας παρά το Βατικανό, Κάτια Γεωργίου.