Αυξάνουν τα περιστατικά με ασυνείδητους οδηγούς οι οποίοι επιμένουν να παρκάρουν παράνομα το αυτοκίνητό τους σε θέσεις για Άτομα με Αναπηρία.
Συγκεκριμένα, οδηγός αναπηρικού αμαξιδίου ο οποίος χρειάστηκε να πάει τρεις φορές στο Σισμανόγλειο για εξετάσεις, καταγγέλλει ότι πολλά οχήματα παρκάρουν παράνομα σε θέσεις για Άτομα με Αναπηρία.
Παρκάρουν άναρχα και δεν τηρούνται τα όρια των θέσεων, ενώ όπως διαπιστώθηκε από έρευνα του ΣΚΑΪ, κάποια από τα αυτοκίνητα ανήκαν και σε γιατρούς που δουλεύουν στο Σισμανόγλειο, γεγονός που παραδέχθηκε και ο διοικητής του νοκοσοκομείου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θέσεις για ΑμεΑ είναι 16 σε αριθμό, κάνουν συνεχώς συστάσεις στους οδηγούς για την παράνομη στάθμευση και όσες φορές έχουν καλέσει την αστυνομία, τους αναφέρουν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, διότι ο χώρος στάθμευσης δεν είναι δημόσιος, αν και είναι δημόσιο το νοσοκομείο.
Ο αστυνομικός διευθυντής της τροχαίας Αττικής εξήγησε, ότι μόνο αν κληθούν οι αστυνομικοί και επιτραπεί από το νοσοκομείο θα μπουν μέσα, αλλά δεν μπορούν να κόψουν πρόστιμο, να βεβαιώσουν παράβαση, παρά μόνο να κάνουν μία σύσταση.
Άλλη μία καταγγελία σε μεγάλο πολυκατάστημα
Άλλο ένα περιστατικό παράνομου παρκαρίσματος σημειώθηκε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα στην Ανθούσα, καθώς οδηγός πάρκαρε το όχημα του εμποδίζοντας τρεις θέσεις για ΑμεΑ, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι το πάρκινγκ ήταν εντελώς άδειο.
Η γυναίκα με κινητικά προβλήματα που κατάγγειλε το περιστατικό, είπε στον οδηγό ότι υπάρχουν χιλιάδες άδειες θέσεις και δεν θα έπρεπε να παρκάρει στην συγκεκριμένη, με τον ίδιο να δίνει την προκλητική απάντηση: «Σιγά, πόσοι ανάπηροι θα έρθουν τώρα να παρκάρουν;».