Τον δρόμο Σταυρός – όρια ν. Καρδίτσας επισκέφτηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανακατασκευής του.

Προχωρά ο δρόμος Λάρισας – Καρδίτσας

Η κ. Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Χρ. Λυτροκάπη, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου κ. Χαρ. Μαυρακάνα , τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρού κ. Δημ Κωνσταντάκη και τον εργολάβο κ. Νικ. Καρακίτσο, επισκέφτηκε τον δρόμο όπου εκτελούνται εργασίες και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Όπως ενημερώθηκε, οι εργασίες είχαν σταματήσει τις προηγούμενες ημέρες διότι ένα καλώδιο οπτικών ινών έπρεπε προηγουμένως να μεταφερθεί από τον ΟΤΕ Καρδίτσας.

Όπως διαβεβαίωσε ο εργολάβος του έργου, οι εργασίες ξεκινούν κανονικά και πάλι από σήμερα.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου ορίζει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου του 2011, όμως η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι λόγω και της μεγάλης κυκλοφορίας του δρόμου, που συνδέει ουσιαστικά τη Λάρισα με την Καρδίτσα, θα πρέπει να επισπευσθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να εξυπηρετήσει τους διερχόμενους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη αποπεράτωση του έργου είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ανακατασκευή του δρόμου Σταυρός – όρια ν. Καρδίτσας είχε ξεκινήσει από την Ν.Α. Λάρισας και είναι προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Η έκπτωση της δημοπρασίας ήταν 66,41% και το τελικό ποσό της σύμβασης είναι ύψους 457.126, 78 ευρώ.

Πηγή: kosmolarissa.gr