Φτιαγμένο από χειροποίητο φύλλο, ατελές ορθογώνιο που μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του, σταυρωτό δίπλωμα με την γέμιση στις πτυχές να κάνει ζουμερές μπουκιές , δηλαδή χειροποίητο…γεμάτο αυθεντική φέτα και χωριάτικα αυγά μέσα του, να ξεχειλίζει στις “δαγκωματιές” και να ξινίζει λίγο…με αυτή την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ’ έξω όταν τηγανίζεται…δεν υπάρχει!
Με μεράκι διαλέξαμε για εσάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες της Eύβοιας, για να σας προσφέρουμε μια γεύση από τον τόπο μας, όπου και αν βρίσκεστε…
Τα υλικά της…κίτρινο αλεύρι, καθαρό νερό, μια μυστική συνταγή με αυθεντικά συστατικά περασμένη από χέρι σε χέρι – που δεν κρατά λάδι και κάνει την ζύμη θεϊκή και πεντανόστιμη, φέτα Π.Ο.Π. να σε πλημμυρίζει σε κάθε δαγκωματιά και να βάζει φωτιές στον ουρανίσκο με την σπιρτάδα της…λάγνες ματιές προς το κομμάτι πριν δαγκωθεί…και ένα απίστευτο “κρατς” γεμάτο ηδονή να είναι ο επόμενος ήχος…αυτό είναι το τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας…μια ηλεκτρική εκκένωση στο στόμα!
Είναι η αιτία πολέμου…στο τραπέζι…
Η τέχνη για αυτά τα αυθεντικά προϊόντα της Ευβοιώτισσας ξεκινά από τον γεννημένο στο Πήλι Ευβοίας, κύριο Γιάννη Λιακόπουλο!
“Η αγάπη για την ζύμη στην Εύβοια ξεκινά από την ημέρα που γεννιόμαστε. Από παιδί θυμάμαι να λαχταράω τυροπιτάρια και τηγανόψωμα, θυμάμαι να τρελαίνομαι από τη μυρωδιά τους όταν τα έβαζε η γιαγιά στο τηγάνι…μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά και σήμαινε συναγερμός. Τρέχοντας δίναμε μάχες για το ποιος θα πάρει το πρώτο κομμάτι, το οποίο ποτέ δεν φτάνει ακόμη και τώρα…”
Στο περίπτερό της, η Ευβοιώτισσα, έχει δώσει την μορφή μιας ζεστή παραδοσιακής Ελληνικής ταβέρνας, στην οποία όλοι οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το πεντανόστιμο αυτό έδεσμα!
Όσοι θέλετε να τα δοκιμάσετε άμεσα την ΕΥΒΟΙΩΤΙΣΣΑ στο σπίτι μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη στα ηλεκτρονικά super markets EFOOD και EFRESH.
Επισκεφθείτε και μάθετε περισσότερα στην όμορφη ιστοσελίδα της Ευβοιώτισσας