Τον γ’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, που χειρίζεται την υπόθεση του ελλείμματος των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ειδικού ανακριτή, προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν προκύπτουν επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης, με βάση τον οικονομικό έλεγχο που διενεργεί η νέα δημοτική αρχή.

Ωστόσο, ο κ. Καπόν δεν προσκόμισε νεότερα στοιχεία, τονίζοντας ότι ο έλεγχος απογραφής είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως έγινε γνωστό, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης διαπίστωσε ότι ήδη η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης έχει επισπευστεί.

Στο μεταξύ, το αμέσως προσεχές διάστημα ο ειδικός ανακριτής αναμένεται να ολοκληρώσει τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και ακολούθως θα αποστείλει κλήσεις στους κατηγορούμενους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών.

Να σημειωθεί ότι το τελικό πόρισμα για το σκάνδαλο «μαμούθ» κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αν. Τσεμπερά, η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ. Η δε έρευνα αποδίδει ποινικές ευθύνες σε 24 άτομα.

Για την υπόθεση έχει ήδη προφυλακισθεί ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.