Κατά τις εκδηλώσεις μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου, στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη διέκρινε μια φιγούρα γεμάτη ιστορία. Τον μοναδικό Έλληνα που με το φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε τη στιγμή που έμελλε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας: την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1973.
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ήταν ένα πρόσωπο που βοήθησε να μείνει στη μνήμη ζωντανός ο Νοέμβρης του 1973 και να περάσει στην ιστορία. «Εγώ απλά έκανα τη δουλειά μου», λέει ο ίδιος, μετριόφρων και ταπεινός, όπως πάντα.
«Νιώθω σαν να είναι χθες, σαν να έγινε τώρα», είπε στη Μπόλαρη ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ, όταν εκείνη τον ρώτησε πώς αισθάνεται, 51 χρόνια μετά. «Βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος. Φοβόμουν; Απίστευτα. Με μια λάθος κίνηση, μπορούσα να βρεθώ κατευθείαν στην Μπουμπουλίνας».
Ο κίνδυνος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του, αλλά η δέσμευσή του να καταγράψει την αλήθεια υπερίσχυσε του φόβου. Εκείνη τη νύχτα, η φωτογραφία του δεν κατέγραψε απλώς ένα γεγονός – έγινε το ίδιο το σύμβολο της αντίστασης.
Παρατηρώντας τα νέα παιδιά που συνεχίζουν να τιμούν την εξέγερση, ο Σαρρηκώστας εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Ο Έλληνας έχει στο DNA του την αντίσταση. Την κατάλληλη στιγμή, θα ενωθεί όπως τότε και θα τα καταφέρει, ειδικά τα νέα παιδιά. Κοίτα πόσα βρίσκονται εδώ τόσα χρόνια μετά».