Κυβερνητική μεθόδευση, με δικαστικές παρεμβάσεις και απειλές, για να μπει φραγμός στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη μείωση των θέσεων εργασίας και την κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Η ΑΔΕΔΥ «συμπαρίσταται στον αγώνα τους και διεκδικεί για σύγχρονες Δημόσιες Συγκοινωνίες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με εισιτήρια χαμηλού κόστους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση δεν αρκείται «στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά, με πρώτο από όλα τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων επιχειρεί, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο, να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια και οι εργαζόμενοι σε αυτές να χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμά τους».