Συγκλονίζουν οι εικόνες από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο οδηγός του σχολικού ΚΤΕΛ, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του όταν είδε ένα κόκκινο αυτοκίνητο να κινείται από το αντίθετο ρεύμα προς το βαρύ όχημα.

Μαθητές και καθηγητές παραμένουν σοκαρισμένοι από την άσχημη τροπή που πήρε μια συνηθισμένη διαδρομή προς το σχολείο, με τους γονείς να υποστηρίζουν ότι οι δρόμοι είναι άκρως επικίνδυνοι για όσους τους χρησιμοποιούν.

«Ένα ΙΧ ερχόταν πάνω στη γραμμή, στη στροφή, και εξετράπη της πορείας του το λεωφορείου και μετά δεν μαζευόταν», είπε ο οδηγός.

«Άναψα τον φακό και είδα εάν είναι καλά τα ξαδέλφια μου και μια φίλη μου και αφού είδα ότι είμαστε καλά βγήκαμε προς τα έξω σιγά-σιγά», είπε ένας από τους μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο.

«Φοβόμαστε τους δρόμους»

Μητέρα μαθητή αναφερόμενη στη διαδρομή που ακολουθούν καθημερινά τα παιδιά τους, αναφέρει ότι είναι ο καθημερινός φόβος όλων των γονέων. «Είναι κάτι που φοβόμαστε καθημερινά. Τα παιδιά ξυπνάνε από τις 6 το πρωί, είναι συνέχεια στους δρόμους και οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση».

«Έχουν γεμίσει οι δρόμο εικονοστάσια», ανέφερε χαρακτηριστικά συγγενικό πρόσωπο μαθητή.

«Σκέφτηκα ότι θα πεθάνουμε»

Μια μαθήτρια που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο, μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε και δύσκολα θα φύγουν από το μυαλό της.

«Κάνω σε μία φάση πεθαίνουμε. Με τη δύναμη που έπεσε το λεωφορείο, χτυπήσαμε, χτύπησε η αδελφή μου το κεφάλι της και ζαλίζεται. Πάμε τώρα στο νοσοκομείο του Ρίου. Εγώ χτύπησα στα πλευρά μου και η άλλη μου αδελφή τα πλευρά και το χέρι της και μία καθηγήτρια, δασκάλα, χτύπησε και αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.