Εκατοντάδες προσκυνητές συρρέουν μέχρι αυτή την ώρα στη Μητρόπολη της Καλαμάτας, προκειμένου να γιορτάσουν την Υπαπαντή του Κυρίου και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Μετά τον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό, που τελείται τώρα, θα ακολουθήσει ολονυκτία, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των ιερών εικόνων στους δρόμους της πόλης.

Στις αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και ο ΛΑ.ΟΣ από τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Σαλαβράκο. Επίσης θα παραστούν ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές του νομού και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ στις 8.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με συναυλία αφιέρωμα στην Παναγία με το έργο «Ave-Maria».

Φέτος, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, καταργήθηκε το πανηγύρι που γινόταν από μικροπωλητές στους δρόμους κοντά στο ναό της Υπαπαντής.

Μάλιστα, το πρωί σήμερα μικρή ομάδα μικροπωλητών επιχείρησε να παραβιάσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας ακόμα και διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του ναού της Υπαπαντής. Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι «πρέπει να υποστηριχθεί το στεγασμένο εμπόριο, ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της κρίσης».