Απόφαση στήριξης στον αγώνα των 320 εργαζόμενων με συμβάσεις έργου του δήμου, να κρατήσουν τις δουλειές τους, έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ την απόφαση υπερψήφισαν η συμπολίτευση και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας αποχώρησαν, καταγγέλλοντας προσπάθεια του προεδρείου να αλλοιώσει τα πρακτικά σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Στην απόφαση τονίζεται ότι οι συμβασιούχοι έργου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το δημοτικό συμβούλιο απαιτεί τη συνέχιση της εργασίας τους και την μεταβολή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι από εδώ και πέρα ο δήμος θα επιδιώξει να προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που έχουν οχτάμηνη σύμβαση, είπε ότι «θα παλέψουμε» να γίνουν και οι δικές τους συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων συμβασιούχων έργου του δήμου, Αλεξία Μαργαρίτη, σημείωσε ότι οι συμβασιούχοι δεν είναι παραπανίσιοι υπάλληλοι, αλλά απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου.
Όπως είπε, υπάρχουν 160 συμβασιούχοι στον δήμο Θεσσαλονίκης και η αποχώρησή τους δημιουργεί προβλήματα, μεταξύ άλλων, στο ληξιαρχείο και στα δημοτολόγια. Στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου (παιδικοί σταθμοί, Κέντρο Ιστορίας, Βαφοπούλειο) υπάρχουν 37 μόνιμοι και 30 συμβασιούχοι και στα ΚΑΠΗ, 27 μόνιμοι και 37 συμβασιούχοι.
Η Κωνσταντινιά Αναστασιάδου, η οποία εργάζεται με οχτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα εδώ και 10 χρόνια, κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να μην απολύσει τους συμβασιούχους.