Κριτική στην υπουργό Παιδείας για το γεγονός πως αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το άσυλο ασκεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπεύθυνος του αντίστοιχου τομέα της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου και στην οποία προαναγγέλλει πως θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η διαχείριση του ασύλου, για το οποίο θα αποφασίζει το Συμβούλιο του ιδρύματος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

«Η Ν.Δ. με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο τρόπο, ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της κοινωνίας, πρότεινε τροπολογία που προστατεύει την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη ασυδοσία, τους βανδαλισμούς και κάθε λογής παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η κυβέρνηση δια της αρμοδίας υπουργού Παιδείας, για μια ακόμη φορά, αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη και σαφή θέση για το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου και προστασίας των ΑΕΙ, εφευρίσκοντας διαφόρους τρόπους με την τοποθέτηση της επίλυσης του θέματος στο διηνεκές, σε όργανα που δεν έχουν συσταθεί και η σύσταση των οποίων καθίσταται δυσχερής και συνταγματικά αμφιλεγόμενη».