Ως «αστυνομικής φύσεως» καταγράφεται το επεισόδιο που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν ένας έλληνας πολίτης εκδήλωσε, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, βίαιη συμπεριφορά με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τούρκους αστυνομικούς και να τραυματιστεί στο πόδι.

Το βίντεο ντοκουμέντο που «έχει δει το φως της δημοσιότητας» δείχνει τον οδηγό να μη σταματά στον έλεγχο και να κινείται απειλητικά προς το μέρος των τούρκων αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας της Αδριανούπολης, ένας έλληνας οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, προερχόμενος από το τελωνείο των Κήπων, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε μία μοτοσικλέτα στη νεκρή ζώνη, τραυματίζοντας τον οδηγό της, τούρκο πολίτη, και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και σταμάτησε όταν χτύπησε στις μπάρες και σε ένα φορτηγό με ξένες πινακίδες, στο σημείο όπου γίνεται ο έλεγχος των φορτηγών οχημάτων.

Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε στη συνέχεια από το όχημά του κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο και κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς τον στο δεξί πόδι. Τουρκική αστυνομική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι το «αιχμηρό αντικείμενο» ήταν ένα τσεκούρι.

Ο έλληνας οδηγός συνελήφθη, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Προξενείο στη Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ενώ ο έλληνας πρόξενος εκλήθη στη νομαρχία της Αδριανούπολης προς ενημέρωση. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν σχετικά και το Κοινό Κέντρο Επαφής στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για την αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία.

Δείτε το βίντεο: