Κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα την απεργία πείνας οι 237 μετανάστες, που «φιλοξενούνται» στο μέγαρο Υπατία στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου.

Οι 133 άνδρες βρίσκονται μέσα στο κτίριο, στο ημιυπόγειο και τον πρώτο όροφο, ενώ οι υπόλοιποι διαμένουν στο προαύλιο, σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί σε έναν χώρο μόλις 200 τετραγωνικών μέτρων, έκθετοι στο κρύο και τη βροχή.
Μέχρι στιγμής, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει ανοίξει καμία άλλη αίθουσα προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του μεγάρου και οι υπόλοιποι μετανάστες, όπως αναφέρει ο Πέτρος Γιώτης, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας.

Την ίδια ώρα ανοικτό παραμένει το ζήτημα της μετεγκατάστασής τους σε άλλο κτίριο. Ο ιδιοκτήτης του μεγάρου είχε συμφωνήσει να το παραχωρήσει για 15 ημέρες, προθεσμία που εκπνέει σε λίγες ημέρες. Από την πλευρά τους, οι απεργοί πείνας συμφωνούν να μεταφερθούν και πάλι, αρκεί ο νέος χώρος να αποτελέσει και το χώρο της μόνιμης εγκατάστασής τους, μέχρι το τέλος της απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τρία κρατικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, και ερευνάται εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή «φιλοξενία» των 237 μεταναστών.