Η κακοκαιρία Atena αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες. Στο επίκεντρο θα βρίσκονται κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται σήμερα να επιδεινώσει τον καιρό πρώτα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ αύριο και μεθαύριο θα τη δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. Τα χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία Atena θα είναι ο μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, οι πολύ δυνατοί άνεμοι ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των καταιγίδων, οι χαλαζοπτώσεις και η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο σήμερα Δευτέρα. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχοπτώσεις μέσα στη νύχτα, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η αυριανή ημέρα, Τρίτη 10/9, είναι μια αρκετά δύσκολη ημέρα για τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένονται τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα. Λίγο πιο νότια τα φαινόμενα θα έχουν πιο παροδικό χαρακτήρα και θα είναι μικρότερη η έντασή τους.

Την Τετάρτη περνάει πιο ανατολικά το κύμα αυτό της κακοκαιρίας και θα βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός.

Δείτε χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Atena:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑΟργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 8, 2024

Από την Πέμπτη προσεγγίζει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας και από τα δυτικά, το οποίο θα εξελιχθεί το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, δίνοντας πάλι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του σημειώνει: «Πρωτοβρόχια με το όνομα “ΑΤΕΝΑ” ημέρα 1η!

Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από τη Δευτέρα το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το πρωί:

Ιόνιο, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία».

Πρωτοβρόχια με το όνομα "ΑΤΕΝΑ" ημέρα 1η!Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από την Δευτέρα το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το πρωί:Ιόνιο, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία , Αχαΐα ,Ηλεία,Μεσσηνία.

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Sunday, September 8, 2024

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
  3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.