Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τουρίστρια στην Τήλο, η οποία κατά την διάρκεια μεταφοράς προσφύγων στο λιμάνι του νησιού, ζήτησε να τους πετάξουν στη θάλασσα.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, η οποία της απάντησε «κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!».

Σύμφωνα με το λιμενικό έγινε ενημέρωση για την ύπαρξη 106 προσφύγων σε απόκρημνη περιοχή του νησιού τις τελευταίες ώρες, καθώς πλωτά μέσα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Τελικά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες το λιμενικό κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή Λιμενάρι, καθώς εκεί είχαν αποβιβαστεί από τους λαθροδιακινητές.

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, ανέφερε στο MEGA ο Παναγιώτης Ανεμογιάννης, κάτοικος του νησιού.

«Με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου και του Δήμου πάντα τους περισυλλέγουμε και τους βγάζουμε στη στεριά, να τους βοηθήσουμε, να δώσουμε ρούχα και τρόφιμα, να τους δώσουμε μία σιγουριά, ώστε οι άνθρωποι που έρχονται βρεγμένοι, χωρίς νερό, να δουν τι θα κάνουν στη ζωή τους», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «ήρθε πλοίο του λιμενικού που τους περισυνέλλεξε, τους έφερε στο λιμάνι. Είχαμε μαζευτεί να τους βοηθήσουμε. Ήταν μία κυρία, η οποία ενοχλήθηκε. Είδε τους ανθρώπους αυτούς σαν παράσιτα και είπε να τους πετάξουμε στη θάλασσα. Η δήμαρχος της είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει και είχαν έναν διαπληκτισμό. Δεν της άρεσε στην αισθητική της αυτό που γινόταν και ζήτησε να τους πετάξουμε στη θάλασσα».

«Μη ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι»

Η δήμαρχος του νησιού από την πλευρά της είπε ότι η τουρίστρια είναι κάτοικος Ρόδου, ωστόσο έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και έχει αρμενική καταγωγή, προκαλώντας της μεγάλη εντύπωση το ξέσπασμα κατά των προσφύγων.

«Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο στις θάλασσες. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από το νησί της Τήλου.