Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στη Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού, όταν ειδοποιήθηκε για διαρροή 50 λίτρων πετρελαίου από σκάφος βρίσκεται ελλιμενισμένο στην 4η μαρίνα της Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού από τον πλοίαρχο ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στην 4η μαρίνα της Γλυφάδας, για διαρροή πενήντα (50) λίτρων πετρελαίου από το σκάφος στη θάλασσα. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς έλεγχο της έκτασης της ρύπανσης.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τοποθετήθηκαν από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης απορροφητικά υλικά (πετσέτες) για τον περιορισμό της ρύπανσης, ενώ έγινε πλήρης απάντληση του υπόλοιπου των καυσίμων των δεξαμενών του σκάφους από ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα καθώς και απάντληση των αποβλήτων δικτύου σεντινών από έτερο βυτιοφόρο όχημα. Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ