Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά η οποία ξέσπασε χθες, Τρίτη 27/8 στην περιοχή Καλύβια Σοχάς του Ταΰγετου, στη Λακωνία. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και για τον έλεγχο των αναζωπυρώσεων.

Στόχος των Αρχών είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς σε πυκνό δάσος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ένα ελικόπτερο ξεκίνησε ρίψεις νερού για να συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Τρίτη, το μεσημέρι και καίει σε ιδιαίτερα δύσβατες χαράδρες με πευκόδασος, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση και την κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες, ενισχυμένοι με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), έξι πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σημαντική βοήθεια παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).