Μέσω επιστολής της στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) καταγγέλλει πως εγκαταλελειμμένα κατσίκια στη νησίδα Τσουγκριά Μαγνησίας πεθαίνουν εξαιτίας δηλητηρίασης αλλά και έλλειψης νερού.

Αναλυτικά όλη η επιστολή, όπως τη δημοσιεύει το thenewspaper:

Απαράδεκτες εικόνες κατέγραψε και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο επισκέπτρια της νησίδας Τσουγκριά, η οποία εντόπισε πτώματα και σκελετούς ζώων μέσα σε βαλτώδη νερόλακκο, ενώ διέσωσε ένα κατσικάκι που ήταν με σπασμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια μαρτυρία της, είδε δυο άντρες να ραντίζουν, ενώ ο χειριστής του σκάφους, που κάνει διαδρομές προς τη νησίδα, τους είπε ότι τα δηλητηριάζουν σκόπιμα, για να μην ενοχλούν το beach bar που υπάρχει στην νησίδα, η οποία -κατά τα άλλα- είναι ακατοίκητη.

«Ζητάμε (έγραψε):

  • να επισκεφθεί κλιμάκιο της Κτηνιατρικής τη νησίδα, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ζώα είναι στην Τσουγκριά, σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν πράγματι δηλητηριάζονται,
  • εάν διαπιστωθεί ότι τα ζώα δηλητηριάζονται να ασκηθούν διώξεις,
  • να δρομολογηθεί η μεταφορά τους ή άλλως η στείρωση τους ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα,
  • σε κάθε περίπτωση να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πρόσβαση σε νερό με τη μεταφορά δεξαμενών και ποτιστρών και τον εφοδιασμό τους με νερό.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα, καθώς οι εικόνες αυτές είναι και απάνθρωπες αλλά και ντροπιαστικές».