Οι εποχές με τα εκατοντάδες άρματα, τις Bραζιλιάνες χορεύτριες και τα λαμπερά κοστούμια ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται οι πενιχροί προϋπολογισμοί των δήμων δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για φαντασμαγορικές γιορτές καρναβαλιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στην Αττική, οι περισσότεροι ΟΤΑ προετοιμάζουν οικονομικές εκδηλώσεις για να μειώσουν όσο το δυνατόν το λειτουργικό κόστος. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν αυτήν τη χρονιά να μη διοργανώσουν καρναβάλι και περιορίζονται στα παραδοσιακά κούλουμα.

Το καρναβάλι του Μοσχάτου-Ταύρου χάνει κομμάτι από την αίγλη του καθώς φέτος δεν θα έχει Βραζιλιάνες χορεύτριες ενώ δραστικές περικοπές θα έχουν και τα γνωστά καρναβάλια των δήμων Ρέντη-Νίκαιας.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού δεν θα διοργανώσει φέτος την καρναβαλική παρέλαση που έκανε κάθε χρόνο με τη συμμετοχή των μαθητών.

Στο πνεύμα των δύσκολων οικονομικά καιρών κινείται και το καρναβάλι της Πάτρας. Ο δήμαρχος της πόλης Γ. Δημαράς, ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα γίνει «ο χορός του δημάρχου» και από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διοργανωθούν χοροί στις γειτονιές της πόλης.

Η κρίση έχει αγγίξει και το καρναβάλι της Ξάνθης, καθώς ο δήμος έχει προχωρήσει σε περικοπές. Ως αντιστάθμισμα προσπαθεί να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μάσκα, με στόχο μάλιστα να αποσπάσει το ρεκόρ Γκίνες.