«Όλα πήγαν στραβά. Διότι, αν μία φωτιά δεν κατασβεστεί στην αρχή της και στις πρώτες ώρες, μετά δεν πιάνεται», ανέφερε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, για τη φωτιά που έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου.

«Εμείς μέχρι τις 12 η ώρα το μεσημέρι θεωρούσαμε ότι –σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας– η φωτιά πήγαινε προς την Καλλιτεχνούπολη, από εκείνη τη μεριά, έγινε μια αναζωπύρωση στη Νέα Πεντέλη και πέρασε απέναντι στη λεωφόρο Πεντέλης, από τη μια μεριά δηλαδή της Μονής, πέρασε απέναντι τη λεωφόρο Πεντέλης και έπεσε μέσα στη χαράδρα της Νέας Πεντέλης, όπου μετά ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει και στο Χαλάνδρι», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι μια κατάσταση, όπου μαυρίζει η ψυχή του ανθρώπου βλέποντας ένα δάσος καμένο και σπίτια μέσα σ’ αυτό το δάσος με μεγαλύτερες ή μικρότερες ή και ολικές καταστροφές, περισσότερα από 10 σπίτια και περισσότερες ίσως και από 10-12 επιχειρήσεις, κυρίως στην περιοχή του νεκροταφείου, την εκτός σχεδίου που ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, μιας και σε αυτό το κομμάτι περίπου του νεκροταφείου υπήρχαν πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, επιχειρήσεις με υλικά οικοδομής, με χρώματα, με προπάνιο, με αυτοκίνητα, με υγραέριο και πολλά ακόμα», σημείωσε ο ίδιος.

«Από χθες το βράδυ δεν υπάρχει φωτιά. Υπάρχουν κάποιες μικρο-εστίες, υπήρχαν όλη τη νύχτα, κάποιες μικρο-εστίες τις οποίες αντιμετώπιζε η πυροσβεστική και οι υδροφόρες του Δήμου που ήταν από την πρώτη στιγμή. Από το μεσημέρι που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία ήμασταν επάνω. Όσον αφορά την καταγραφή των καταστροφών, η επίσημη θα ξεκινήσει αύριο. Έχουμε τα στοιχεία τα δικά μας και από εκεί και πέρα οι πολίτες θα κληθούν από αύριο να καταθέτουν τα αιτήματά τους σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η νομική διαδικασία. Να καταθέτουν δηλαδή τα αιτήματα για να ξεκινήσουν αμέσως οι αυτοψίες από τη μεριά του υπουργείου σε ό,τι αφορά τα κτίρια και από τη μεριά του δήμου σε ό,τι αφορά την οικοσκευή».